Kunstreflecties I: Open Kunst Kijken

Kunstreflecties I: Open Kunst Kijken

Workshop  in CBK/ Kunstuitleen Groningen   —   Vrijdag 10 mei 2019, 9:30 – 11:30 uur

Wat gaan we doen:

1) We gaan een of meerdere werken gezamenlijk Open Kijken met Visual Thinking Strategies.
2) We gaan werken met een individuele manier van kijken waarbij je in gesprek gaat met jezelf én het kunstwerk. Neem eventueel zelf pen en papier mee.

Plaats: CBK /Kunstuitleen Groningen, Trompsingel 27a, Groningen (naast De Oosterpoort)
Datum/tijd: vrijdagochtend 10 mei, 9:30 – 11:30 uur
Kosten: 12,50 euro, incl. koffie/thee
Aanmelding/meer info: mail naar laurens@kijkjezien.nl. Max. deelnemers 15. Plaatsing op volgorde van binnenkomst.

Open Kunst Kijken betekent: Kunst Open Kijken.

We kijken in het CBK rustig naar werkelijk aanwezige kunst, in plaats van naar een projectie ervan zoals we in de minicursussen doen. We ervaren meer van een werk, van hoe het fysiek aanwezig is.


Door Langzaam en Hardop te leren kijken met Visual Thinking Strategies en daar vertrouwen in te krijgen, kun je ervaren hoe een kunstwerk zich voor je kan gaan openen en je de ruimte van het werk kunt gaan betreden.

Naast het gezamenlijke kijken, gaan we ook bezig met een individuelere vorm van langzaam en open kijken. Voor wie ook alléén in gesprek wil met kunst.

Beide kijkstrategieën zijn erop gericht een manier van kijken te leren waarmee je méér ontdekt van wat een kunstwerk te bieden heeft.

Om meer te kunnen genieten van je ontmoetingen met kunst.

Het individuele kijken in Kunstreflecties I kan ook als opmaat dienen voor de vervolgbijeenkomst van Kunstreflecties II: Schrijven Met Kunst. (in planning)

De twee Kunstreflectie-workshops zijn onafhankelijk van elkaar te volgen, ze bouwen echter wel door en versterken elkaar.